Egen produktion

Här nedan har vi samlat material som tagits fram i egna produktioner. Genom åren har bland annat filmer, böcker och podcasts producerats. Syftet har sträckt sig mellan att skapa viktig samhällsinformation på fler språk än svenska, till att lyfta olika livsöden och sätta ljus på situationen för de vi möter i vår verksamhet.

Två kvinnors berättelser

I samarbete med filmaren Sebastian Ringler producerade vi två filmer baserade på två kvinnors historier. De två kvinnorna har levt i våldsamma förhållanden och har själva varit i kontakt med Somaya för att få stöd och råd. Filmerna ingick i en omfattande kampanj i sociala medier som pågick under våren och sommaren 2020.

 

Vill du veta mer om våra produktioner?

Kontakta julia@somaya.se för frågor om våra projekt och produktioner.

Min Röst - Barns berättelser från Somaya

Boken Min röst

Min röst är ett projekt som vi genomförde tillsammans med sju av barnen som bodde i Somayas skyddade boenden under 2016. Projektet fokuserade på att lyfta barnens berättelser och perspektiv på hur det är att leva med våld i familjen och att behöva flytta till ett skyddat boende. Projektet resulterade i boken  Min röst - Barns berättelser från Somaya.

Filmen Min Röst

Kortfilmen Min röst blev ett resultat av boken och bygger på barnens berättelser. Byrån Film and Tell tog fram filmen i samarbete med Somaya för att yterliggare synliggöra och sprida barnens erfarenheter.

Min röst Short (Swe subs) från Film and Tell.

Information om corona

Information om Corona

Under våren 2020 tog vi fram filmer på persiska och arabiska för att informera om restriktionerna och hur våldsutsatta kan söka stöd.

Filmen på persiska:

Filmen på arabiska:

 

 

Somayas poddcast

12 Shades of honor

Våld i nära relationer, en podd. I 12 avsnitt tar vi hjälp av akademiker, teens, yrkeserfarna, grymma och män och kvinnor i syfte att informera och ta kål på myter och fördomar gällande våldsutsatthet och hedersrelaterat våld och förtryck.

Lyssna på avsnitten här.