Volontär

Just nu letar vi efter volontärer som kan vara med att driva olika aktiviteter i vår mötesplats - Somaya center! Det är olika aktiviteter som ska fungera som självstärkande och inspirerande. Har du några idéer på vilka aktiviteter vi kan ha och vill du vara med och se människor växa? 
Maila till volontar@somaya.se och anmäl ditt intresse! 

Om att vara volontär

För att skapa kontinuitet i verksamheten önskar vi att du engagerar dig under en längre period och minst 2 ggr i månaden. Du får utbildning anpassat till det uppdrag du är intresserad av och vi ser gärna att du talar fler språk än svenska och engelska. Det är inget krav men det är en merit. Persiska, arabiska, somaliska, kurdiska, turkiska och urdu efterfrågas. Du som person ska vara ansvarsfull, tar egna initiativ och har stor empati för dina medmänniskor. Du får gärna vara praktiskt lagd och tycker om att pyssla och fixa med saker.

 

I samband med att du anmäler dig som volontär hos oss betalar du en medlemsavgift till föreningen. Medlemsavgiften är 100 kr per år, 50 kr om man är student, arbetslös eller pensionär. Du blir medlem och kan då gå på den/de utbildningarna som du är intresserad av. Efter avslutad utbildning blir du en volontär hos Somaya.
Volontärer träffas också några gånger per termin för fortbildning där vi tar upp olika aktuella teman. Du som volontär har möjlighet att påverka vilka ämnen som ska tas upp på träffarna.

 

Vi erbjuder dig handledning och utvecklingssamtal. Du kommer även ha möjlighet att gå på externa utbildningar och föreläsningar.

 

Stödtelefon

Stödtelefonen är för alla som är hjälpsökande. Man ger råd, stöd, information om vilka rättigheter man har som våldsutsatt tjej, kvinna eller barn och man ger hjälp till självhjälp.  Vi söker volontärer som kan ta samtal på olika språk. Har du en språkkompetens och vill bidra? Anmäl ditt intresse!

För frågor och anmälningar, vänligen kontakta oss på volontar@somaya.se