Stöd oss

Tack för att du vill bidra till Somayas viktiga verksamhet!

 

Kontakta oss gärna med dina funderingar, här kommer exempel på viktiga bidrag till oss:

NÖDKASSA

 Medlemsavgiften i Somaya går oavkortat till vår nödkassa för kvinnor, tjejer och barn på skyddat boende.

Stipendium

2012

Vi fick Aftonbladets Wendela pris med motiveringen "En bubbla av isolering omsluter den som är begränsad i sin identitet. Den som är misshandlad och hårt hållen, den som saknar yttre kontaktnät och den som inte behärskar språket, i ett land där hedersrelaterat våld ofta är för tabubelagt för att nämna. Det finns de som kämpar för att slå hål på den bubblan av isolering, som i sant systerskap erbjuder skydd, stöd och hjälp. Årets Wendela är en hjälteförening som skapar en väg ut". Läs mer

 

2010

Kurt Perssons minnesfond via Stockholm-Skanstull Rotary delade ut ett pris till Systerjouren Somaya för vårt arbete "att hjälpa, stödja och skydda kvinnor och barn utsatta för bl.a. hedersrelaterat våld och förtryck" med inriktning på personer främst med utländsk bakgrund och muslimsk identitet.

 

2008

Anna Lindhs minnesfond gav Systerjouren Somya ett stioendium med motiveringen "I sann anda av systerskap och med styrka att hantera erfarenheter av våld och förtryck verkar Systerjouren Somaya för ett öppet och jämställt samhälle. När språkförbistring och majoritetssamhällets fördomar komplicerar en redan svår situation bemöter de kvinnor och tjejer på deras egna villkor. Med empati, kunnande och konkreta åtgärder förbereder Systerjouren Somaya kvinnor för ett liv fritt från våld och erbjuder en trygg och livsnödvändig plats på vägen dit".

 

Kläder och leksaker

Det är många som hör av sig och vill skänka olika saker till våra hjälpsökande. Just nu har vi ett överskott av kläder och leksaker, men du får gärna höra av dig om det är något annat som du vill skänka bort som vi kan ha nytta av! 

PRO BONO

Har du specialistkunskaper du gärna vill bidra med till Somaya? Kontakta oss på volontar@somaya.se och berätta mer!

MEDLEMSKAP 100 KR/ÅR

Medlemmar har möjlighet att påverka föreningens arbete på medlemsmöten och årsmötet. Pengarna går oavkortat till en nödkassa för våldsutsatta kvinnor, tjejer och barn.

Du kan betala via vårt Bankgiro eller Swish.

Privatperson: 100 kr/år
Student/Pensionär/Arbetslös: 50 kr/år

OBS - Kom ihåg att skriva hela ditt namn, personnummer, postadress samt email vid inbetalning. Vi hanterar dina personuppgifter enligt PUL.

 

Bankgiro: 572-2699 

Swisha din gåva

Nu har vi skaffat Swish så att personer kan skänka en gåva på ett enkelt och smidigt sätt. Swisha oss på 1235382841

Donera valfri summa.

Det går även bra att donera en engångs- summa till oss utan att bli medlem.