Det handlar om kärlek - ett samverkansprojekt

Somaya är en av flera organisationer som är med i ett nationellt stödforum där hedersutsatta kan få stöd och hjälp. Arvsfondsprojektet heter "Kärleken är fri" och har utvecklats ur projektet "Det handlar om kärlek". Projektet innebär bland annat en skolturné och en chatt på vardagskvällar mellan 18-21. Somaya är med och bemannar chatten en gång/veckan. Lägg till msn@dinarattigheter.se på Skype.

Det handlar om kärlek är ett samverkansprojekt mellan myndigheter och frivilligorganisationer, med syfte att motverka hedersrelaterat förtryck och våld genom att informera barn och unga om deras rättigheter. Projektet startade i Norrköping hösten 2008 och en modell för att arbeta förebyggande mot hedersrelaterat förtryck och våld togs fram. Modellen visade sig vara väldigt lyckad och projektet har därefter spridit sig till många skolor på flera orter runt om i landet.

Läs mer om projektet här!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter