Vi startar barnverksamhet!

Vi på Somaya är oerhört stolta och glada att kunna presentera vår nya barnverksamhet som startar igång den 1:a september - Emans Hjärta

Dagligen möter vi barn och ungdomar på vårt skyddade boende som månad efter månad står utan förskola & skola. Barnen har ingen verksamhet att gå till och får därför inte ta det av det som andra barn i det svenska samhället får, nämligen det sociala samspelet med andra barn och vuxna, lekar, stimulering, aktivering och undervisning. Tanken om en barnverksamhet har länge funnits hos oss. Det startade i några lösa drömmar och tankar om att vilja göra mer för barnen och att kunna minska de brister i samhället som drabbar barnen. Det har slutligen landat i en egen barnverksamhet vid namn Emans Hjärta.

På barnverksamheten kommer barnen på våra skyddade boenden att kunna vistas för att uppleva trygghet och stabilitet. Barnen ska få en chans att få rutiner, förutsägbarhet och aktiviteter som kan tillfredsställa deras behov av att vara barn. Barnverksamheten kommer förutom lekar och aktiviteter även erbjuda möjligheten att få Trappansamtal för de barn som har behov av det.

Vi ser fram emot hösten och att få fortsätta utveckla vårt sätt att arbeta med barnperspektivet.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter