Hot under Almedalsveckan

Under Almedalsveckan på Gotland blev riksdagsledamot Arhe Hamednaca utsatt för en rasistattack. Arhe är även ledamot i Somayas styrelse. Senare under veckan blev även SKR:s vice ordförande Aisha Mussa Gaas hotad. Dessa två är involverade i Somayas arbete och beskedet om vad dem utsatts för fick vår verksamhetschef och all personal som kunde avvaras att åka till Visby för att stötta Aisha & Arhe samt visa motstånd mot våld och nazism. Aftonbladet skrev om händelsen, läs mer här!

"Somaya arbetar dagligen för allas rätt till frihet och mänskliga rättigheter. När våra offentliga representanter blir hotade och får sina rättigheter kränkta är det inte längre endast ett hot på individnivå utan ett hot mot hela samhället. Två personer kopplade till Somaya, Arhe Hamednaca & Aisha Mussa Gaas, har blivit utsatta för hot och kränkningar i Almedalen. Det här är helt oacceptabelt och jag kan inget annat göra än att direkt åka till Almedalen för att visa mitt stöd till Arhe och Aisha, samt mitt motstånd mot rasism och nazism. Jag hoppas vi ses i den gemensamma kampen!"

Anna-Karin Rybeck PhD
Verksamhetschef
Somaya kvinno-och tjejjour

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter