Systerjouren Somayas tal på SKR:s mingelfest

Susanne Namaani Susanne Namaani

- Vi pratar 30 språk i jouren och tar emot 4 000 samtal varje år från människor som är utsatta för våld eller känner någon som är drabbad, säger Susanne Namaani.

Vad hon vill framhålla under talet är att Somaya ser gärna sin organisation som en viktig kunskapskälla.
- Vi har kunskapen om just den här målgruppen. Vi har deras berättelser hos oss. Vi vet att hedersvåld är könlöst och oberoende av religion, geografi och ålder, säger Susanne Namaani.
Hon avslutar sitt tal med att ge en jubileumspresent till SKR.
- Presenten innehåller metall så när jag insåg att statsministern skulle komma hit tänkte jag att det kanske finns metalldetektorer. Då finns det ju två anledningar för mig att fastna, säger hon med ett leende och hintar en än gång om sin rosa slöja och fördomarna den sätter fokus på.

I en chockrosa presentförpackning döljer sig en kraftig lång kedja.
- Som ni ser har denna kedja två nycklar. En av dem är till SKR och jag föreslår att den andra nyckeln ges till regeringen. Det är så finurligt att det finns även koder till det här låset, så om någon av er skulle tappa bort er nyckeln, så har vi koderna, avslutar Susanne Namaani och syftar på den kunskapsbank Somaya gärna vill vara medan hon överlämnar sin present till SKR:s förbundsordförande Carina Ohlsson.

 

Läs mer på  AmnestyPress >>

Nyheter

Nyhetsarkiv