Systerjouren Somaya ställer Reinfeldt mot väggen

Foto: Lars Hedin Foto: Lars Hedin

Systerjouren Somaya i Stockholm är en kvinno- och tjejjour för kvinnor med utländsk bakgrund och muslimsk identitet. I onsdags träffade verksamhetschefen Susanne Namaani statsminister Fredrik Reinfeldt under ett möte med Söderortspolisen i Stockholm.
Metro rapporterade att du pressade statsministern och fick det att "hetta till". Vad sa du till honom?
– Jag tog upp brister i lagstiftningen när det gäller hedersrelaterat förtryck och våld. Vi talar om en brottslighet som inte finns i laglig bemärkelse - det finns inget som heter hedersrelaterad brottslighet. Hedersrelaterat våld kan bland annat omfatta uppmaningar att någon annan ska ta självmord, förvisning från familjen och tvång när det gäller kläder. I brist på annat rubriceras dessa brott som olaga hot, ofredande och annat med lågt straffvärde.

 

Läs mer Sveriges kvinno och tjejjourers riksförbund >>

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter